Coach voor Teams

Teamontwikkeling: één voor allen, allen voor één
Een team presteert het best als de teamgeest hoog is. Daarbij draait het vooral om de relaties tussen spelers. Vaak is daar sprake van onderlinge spanningen. Samen met de coach, helpt Topsportcoach.eu die beladen emoties op te lossen, zodat de teamprestaties terugkeren.

Meer informatie?
Bel vrijblijvend: 040-2064144 of 06-20138114
Of mail naar: info@topsportcoach.eu

Je ziet het direct als een groep spelers geen hecht en gemotiveerd team is. De sporters strijden dan niet samen maar onderling. Voetballers geven elkaar tot wederzijdse irritatie doorlopend verkeerde passes. Dansers willen vooral individueel uitblinken in plaats van samen een choreografisch hoogstandje neer te zetten. En de mindere goden worden gemeden en uitgescholden.

Terwijl in een echt team de subtoppers zich optrekken aan de toppers. En waarin de toppers de mindere goden beter maken, waardoor ze zelf ook weer vooruit gaan. De spelers versterken elkaar en vullen elkaars kwaliteiten aan. Een speler gaat voor het team en het team voor de speler.

Spanningen oplossen
Spanningen tussen de spelers verhinderen de teamgeest. Topsportcoach.eu is erin gespecialiseerd om die spanningen te helpen oplossen. Daartoe gaan we eerst de ploegtrainingen observeren. Vervolgens voeren we individuele gesprekken met de spelers en houden we een vragentest.

Daarin achterhalen we de werkelijke problemen tussen de groepsleden. Daarbij kijken we ook naar de communicatiestijlen, hoe je die kunt interpreteren zonder persoonlijke irritatie en hoe je elkaars taal kunt leren spreken, elkaar kunt begrijpen en accepteren. Door onder meer confrontatie, bewustwording, leren feedback geven, scheiden van meningen en feiten, klaren we de lucht. Niet door ‘shake hands’ en over te gaan tot de orde van de dag, maar door mensen aan hun eigen persoonlijkheid te laten werken.

Dankzij de aanpak van Topsportcoach.eu komt er opnieuw eenheid in een groep. Meningsverschillen worden besproken en aanvaard, waardoor conflicten achterwege blijven. Eigenbelang maakt plaats voor groepsbelang. De teamleden worden zich ervan bewust dat ze elkaar nodig hebben om te presteren. En door die verbondenheid dienen de resultaten zich weer aan.

© 2007-2023 Topsportcoach.eu

Mentale training, Wingwave, EMDR, Ervaringsleer, Zelfbewustzijn, Zelfbewustwording, Zelfvertrouwen, Gezondheid, Focus, Meditatie, Communicatie, Slaapproblemen, Faalangst, Nervositeit, Mindfullness, Oudzeer, Stress, Persoonlijkheidstraining, Training, Coaching, Retraite, Burnout, Angst, Depressie, Ongelukkig, Relatieproblemen, Relatie, Rust, Worklifebalance, Levensvreugde, Kracht, Vertrouwen, Professioneel, Liefde, Integriteit.