Coach voor Coach

Wat als de coach niet zo lekker in zijn vel zit?
Een topsporter heeft een goede coach nodig. Deze heeft een allesbepalende invloed. De coach kan net zo onder hoge druk staan als de topsporter zelf. De coach mag geen twijfel uitstralen, moet zijn emoties onder controle hebben en is het toonbeeld van zelfvertrouwen. Maar wat als de coach niet zo lekker in zijn vel zit? Wie coacht de coach?

Als het tegenzit, kan een coach overstresst raken. Dat waait snel over naar zijn spelers in het veld. Zij kunnen onder meer geblokkeerd raken, waardoor de prestaties verder verminderen. Niet zelden loopt een coach dan vast in een spiraal van negativiteit. Met symptomen als nervositeit, slaapproblemen en lichamelijke klachten. Dan is het tijd voor Topsportcoach.eu.

Aan de hand van een uitgelezen stappenplan zet Topsportcoach.eu een coach zelfbewust terug in zijn/haar kracht. Daartoe laat ik o.a. ervaren wat een speler voelt als een coach zich negatief gedraagt. De volgende stap is dat een coach inziet dat succes niet altijd en alleen maar bestaat uit winnen. Een gemiste doelkans bijvoorbeeld verdient, in plaats van kritiek, juist een aanmoediging om het opnieuw te proberen. En zo leert de coach nog drie manieren om anders tegen succes aan te kijken en dit in te zetten om spelers beter te maken.

In de derde fase zoeken we naar de oorzaken achter de negatieve reacties. Waar liep de coach zelf tegenaan in zijn sportcarrière? Draagt hij onverwerkte conflicten en angsten – onbewust – bij zich? Was het vroeger thuis nooit goed genoeg, waardoor hij ging twijfelen aan zichzelf? Bestaat dat gebrek aan zelfvertrouwen vandaag de dag nog steeds?

 

Topsportcoach.eu zet allerlei technieken in om de coach (weer) stressbestendig en zelfbewust te maken. Telkens is er sprake van maatwerk, afgestemd op de betrokken persoon. We trainen mentale technieken, zoals o.a. visualiseren en gedachtencontrole, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en wingwave.

Dankzij de coaching en trainingen van Topsportcoach.eu krijgen coaches hun zelfvertrouwen weer terug. Ze hebben hun emoties onder controle, ook als het even tegen zit. Ze blijven ontspannen en gefocust. Kortom, ze stralen opnieuw de energie uit die hun topsporters nodig hebben.

Meer informatie?
Bel vrijblijvend: 040-2064144 of 06-20138114
Of mail naar: info@topsportcoach.eu

© 2007-2023 Topsportcoach.eu

Mentale training, Wingwave, EMDR, Ervaringsleer, Zelfbewustzijn, Zelfbewustwording, Zelfvertrouwen, Gezondheid, Focus, Meditatie, Communicatie, Slaapproblemen, Faalangst, Nervositeit, Mindfullness, Oudzeer, Stress, Persoonlijkheidstraining, Training, Coaching, Retraite, Burnout, Angst, Depressie, Ongelukkig, Relatieproblemen, Relatie, Rust, Worklifebalance, Levensvreugde, Kracht, Vertrouwen, Professioneel, Liefde, Integriteit.